fredag 31 oktober 2008

Rocknroll och pappa

"Jag älskar rockmusik och kommer att göra det till den dag jag rullar in på min rullstol på scenen, men nu vill jag ägna mig åt min familj och koncentrera mig på min nyfödde son Julius. Han är lite sjuk så jag ska vara hemma och ta hand om honom."

Detta säger Håkan Hellström i en mini-intervju i dagens DN. Håkan ska ta hand om sitt barn nu.

Reaktionerna jag tänker mig från 1000-tals fans (inklusive mig själv innan jag blev bitterfittig):
ÅHHH! (aller mer: åhhww)
Vilken bra man han verkar vara den där Håkan.

Eller?
Fan. Han ska äntligen vara hemma efter veckor, månader, år på turnéer och ta hand om sitt nyfödda barn. Men sen ska han spela rocknroll igen, han älskar ju det. Men nu ska han pröva att vara pappa ett tag. Med betoning på ett tag. Lika bra att passa på nu när turnéen är slut. Och vilken tur att Julius blev sjuk nu när turnéen var slut och inte mitt under resan till spelningen i Sundsvall.

1 kommentar:

Lara Craft sa...

Ja, jag vet. Visst är det fördjälva tragist på något vis. Att kunna glädjas åt att det på något sätt har blivit status att män ta ansvar för barn och hem, men att det samtidigt har blivit det bästa alibit för att inte göra något hemma i praktiken...

Såg du artikeln i DN 3 nov? Ytterligare forskning på att "Hushållsarbete får kvinnor att må sämre". Kvinnorna gör tre gånger så mycket hemarbete. De fall då kvinnan och manne n jobbar mer än heltid i yrkeslivet, då gör kvinnan fyragånger mer i hemmet.

Lösningen som förespråkas är politiska åtgärder då män som varit hemma med barn (tex hågge här ovan)kommer att göra mer i hemmet när de börjar jobba igen.

För hågges del kanske detta betyder att han tillägnar en låt till sitt barn när han är på turné och kallar det för vaggvisa så har han även skött nattandet?!

Ja, visst behöver vi bitterfittigt granska även positiva inslag i manligt ansvarstagande.