fredag 10 augusti 2012

Beteenden jag uppvisar mot B för att jag en gång hade en elak pojkvän.

Händelse: B vinner mot mig i wordfeud. Igen. Med cirka hundra poäng.
Beteende: Jag börjar gråta. Jag skäms när jag gör det men jag gör det ändå. Orsak: viss PMS och för lite sömn, men också, ryggmärgsreaktionen att han ska använda det emot mig, kalla mig dum, påminna mig hur mycket bättre han är i mig, hur han är mer intelligent.
Bs reaktion: Men snälla, du är ju bättre än mig på massor av saker. Jag förstår inte din reaktion. Kan du försöka berätta varför du blev så ledsen?

Händelse: Jag får svampinfektion. Det gör ont.
Beteende: Får dåligt samvete för att vi inte kan ligga. Hatar den känslan men den är där ändå. Minns stunder då den andre tvingade mig fast jag inte ville. Fast det gjorde ont.
B reaktion: Vi ska absolut inte ligga förrän du blir bättre. Dessutom kan vi ha sex på andra sätt.

Händelse: Jag får, otroligt nog, en biljett till WOW av en släkting. Blir jätteglad. Men: jag hade beställt tågbiljetter till B för att hälsa på honom i helgen. Jag ringer B och berättar att jag inte kan komma. Han hinner inte riktigt svara för hans mamma är på besök.
Beteende: Jag blir orolig att jag skadat vår relation genom att såra honom. Att han ska tycka att jag är självisk och elak. Jag skickar flera sms där jag ber om ursäkt och hoppas han inte blev ledsen. Har fruktansvärd ångest och är beredd att vaska festivalbiljetten.
Bs reaktion: skickar ett sms där han menar att det visserligen är synd att vi inte ska ses, men att han hade gjort samma om det hade varit honom. Önskar att jag ska få kul och att han längtar till nästa helg då vi ses igen.

B, jag vill bara säga att du är bäst. Jag älskar dig för att du, vilket är så självklart, inte är en idiot. Jag ska försöka mitt bästa att inte förvänta mig elakheter. Det normala är något annat.

3 kommentarer:

Miss Bildad sa...

Jag känner igen mig! Reaktioner som sitter i ryggmärgen och som förvirrar den andra parten eftersom hen tycker att det är helt självklart att man beter sig på ett schysst sätt mot den man bryr sig om.

Anna Tholl sa...

Vi måste komma ihåg att det är det schyssta sättet som är det normala.

X sa...

Jag känner så otroligt väl igen detta...