lördag 19 september 2009

Obekvämt minne

Kommer ni ihåg när vi (nästan) alla var samlade i go:teborg (kunde inte låta bli!) i somras? När vi ramlade den dåliga gatan fram första kvällen och drack öl på nån bar. Lara Craft började prata med de som satt breve eller så var det tvärtom. Iaf. Kommer ni ihåg vad de snackade om? Killen var nån slags teatersnubbe som skulle sätta upp nåt med genusperspektiv (oh vilken fin och bra kille!) och Lara Craft gick på som bara Lara Craft kan göra. Dissikerade varje ord snubben sa, ställde relevanta frågor, sa åt killen att hon ville prata till punkt, såg till att han lyssnade, sa jävligt smarta saker. Helt enkelt grym! Hon tog plats, hon var sig själv, pratade om någonting hon tyckte var viktigt och gjorde det klart för honom att hon hade en åsikt.

Och vet ni vad jag kände under hela samtalet? Obekvämhet. Jag var lite halvmed i samtalet, men satt ändå och skruvade på mig. Tänkte att "nu räcker det med genussnack Lara Craft, för om du vill ligga med den här snubben har då gått way over gränsen för vad han tål". Inte för att målet var att ligga, men kanske mer var att ha ett trevligt samtal. Men förstår ni den osannolika tanken, egentligen? Hur absurt det är? Den gången den tanken inte finns, då har vi fan ett jämställt samhälle.

4 kommentarer:

Agnes sa...

Men fick hon ligga då?

Kerstin sa...

Nej, jag tror inte det var målet ändå.

Kerstin sa...

förresten hatar jag ordet "jämställt" och undrar varför jag fick för mig att skriva det. Men det är ett annat inlägg som borde komma snart...ska bara bygga upp lite ilska över "jämställdhetsivrarna". Det var inte jämställdhet vi ville ha. Det var revolution!

Mi Sli sa...

Åh, mitt starkaste minne från den händelsen var att killen blev så frustrerade att när han senare skulle hem kommenterade allt som var manligt hos sig själv och jag kommer ihåg att jag undrade vad detta var för konstig reaktion. Inte minst när han muttrade att han skulle cykla hem på sin manliga cykel, varpå han svängde upp ett ben över en lila tjejcykel.

Kanske åkte han hem och hade en alldeles egen snoppmätartävling. Skämt åsido, jag orkade faktiskt inte analysera what the fuck det var som hände eg.